REIKI

Reiki on ikivanha energiahoitomuoto, jonka avulla kaikessa elävässä virtaava Ki- eli elämänenergia aktivoituu antaen lisävoimaa arjen haasteisiin ja terveyden ylläpitämiseen. Reiki auttaa sekä kehoa että mieltä ihmisen omassa paranemis- ja eheytymisprosessissa.

 Reikihoidossa lisäenergiaa virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan sillä hetkellä eniten tarvitseviin paikkoihin. Myös itsehoitomenetelmänä reiki toimii hyvin.

 TERVEHTYMINEN

Monien sairauksien hoidossa on reikihoidolla saatu hyviä tuloksia. Mm. migreeni, allergiat ja reuma ovat helpottuneet huomattavasti reikin avulla. Reikiä käytetään myös apuna erilaisten traumojen hoidossa ja stressin purkamisessa.

 Reiki vaikuttaa hoitavasti niin kehon kuin mielenkin alueella. Se auttaa etsimään elämäänsä voimaa myrskyisinä aikoina ja saattaa johdattaa ihmisen oman sisäisen kasvunsa tielle.

 Elämäntapa- ja asennemuutokset voivat olla portti uudenlaiseen tasapainoiseen, tietoiseen elämään.

 ENERGIA

Energia virtaa meissä kaikissa niin ihmisissä, eläimissä kuin kasveissakin luonnostaan ja kaikilla ihmisillä on myötäsyntyinen kyky virrattaa eli kanavoida energiaa, elämänvoimaa. Useimmilla aikuisilla nämä energiakanavat tukkeutuvat sisäisten ristiriitojemme vuoksi, mutta reikin avulla solmut alkavat avautua ja energia pääsee esteettä virtaamaan.

Reikissä ei ole mitään mystistä. Koko elämä ja elämän mahtava energia sinänsä on ihmeellistä ja suurta kunnioitusta herättävää.

Reiki on elämää ylläpitävää ja kehittävää universaalia perusenergiaa.

 

HISTORIAA

Japanilainen tohtori Mikao Usui jäljitti ja elvytti reikin vanhan perinteen 1800-luvun lopulla. Hänen oppilaansa tri Hayashsi vihki havaijilaisen Hawayo Takatan reikimasteriksi, joka vei reikin Usa:han ja Kanadaan. Takatan oppilas Wanja Twan toi reikin Suomeen 1985.

Suomessa toimii tällä hetkellä jo yli 10 000 reikihoitajaa ja koulutusta antavia reikimastereita on lukuisia ympäri Suomea.

Reiki ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon tai uskonkäsitykseen, siksi se sopii jokaiselle kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta, sukupuolesta ja iästä riippumatta.  

KUVIA REIKI-HOIDOSTA

  Takaisin edelliselle sivulle