BACH  KUKKATERAPIA

INFORMATION IN ENGLISH

PERUSTA

”Tietyt korkeamman asteen luonnonvaraiset kukat, pensaat ja puut kohottavat värähtelytasoamme ja avaavat kanavat henkiseen itseemme.

Kukkauutteet ylentävät mieltä ja lähentävät meitä sieluumme tuoden rauhaa ja lievittäen kärsimyksiä. Ne eivät hyökkää itse taudin kimppuun vaan täyttävät kehomme kauniilla värähtelyillä, jolloin sairaus sulaa pois kuin lumi auringossa. Ei ole paranemista ilman asenteen muutosta, mielirauhaa ja sisäistä onnea.”

Edward Bach (1886-1936)

 

HISTORIAA

Ennen kukkaterapiansa kehittämistä Edward Bach oli tunnettu bakteriologi, homeopaatti ja lääkäri. Hän kiinnostui vastaanottotyönsä innoittamana ihmismielen vaikutuksesta sairastumiseen ja toipumiseen.

Bach halusi löytää yksinkertaisen hoitomuodon, joka olisi helppo kenen tahansa oppia ja käyttää. Uutteet soveltuvat ihmisten, eläinten ja kasvien hoitoon.

Vuonna 1924 hän löysi ensimmäisen 38:sta kukkauutteestaan, jotka yhä tänäkin päivänä ovat maailmanlaajuisessa käytössä.

 

KUKKAUUTTEET

Kukkauutteet ovat värähtelylääkkeitä. Uutemenetelmässä veteen siirtynyt kukan ”energiaviesti” hoitaa emotionaalisia ja hermostollisia häiriöitä.

Uutteet vaikuttavat fyysiseen ruumiiseen ihmisen tunteiden kautta. Huolet, pelot, epäröinti, arkuus ja ärtymys ovat vain muutamia esimerkkejä ihmisen kielteisistä tunnetiloista, jotka pidempään jatkuessaan aiheuttavat sisäisen pahanolon lisäksi ongelmia fyysisen kehon kanssa.

Tunteet ovat parhaimmillaan ihmisenä kasvun siemeniä ja niiden tulee virrata vapaasti.

 

TUNTEET

Englantilainen lääkäri Edward Bach tuli siihen tulokseen, että tunneperäiset ja luonteeseen liittyvät tekijät vaikuttavat ihmisen sairastumisalttiuteen.

Näin ollen sairauden ja persoonallisuuden yhteys johtuu häiriöstä ihmisen fyysisen persoonallisuuden ja korkeamman minän eli sielun välillä. Nämä häiriöt tuottavat haitallisia energiamalleja, käyttäytymistapoja ja asenteita, jotka puolestaan täyttävät ihmisen kielteisillä ominaisuuksilla ja sieluntiloilla; negatiiviset tunnetilat ovat sairauden siemeniä.

Kukkaterapia- konsultaation voi suorittaa myös puhelimitse ennalta sovittuna aikana. Myös kirjeitse tai sähköpostilla voi ottaa yhteyttä kukkaterapeuttiin, kunhan muistaa selvittää sisäisiä tuntojaan ja mielentilojaan kirjallisesti. Puhelun tai yhteydenoton perusteella tehty hoitopullo tulee postitse perille muutamassa päivässä.

Anne Jouhtinen                               

Puh 050 3609167

anne.jouhtinen@gmail.com 

Tuohitie 1, 04260 Kerava

Takaisin edelliselle sivulle