SHIATSU & AKUPAINANTA

 

LÄHTÖKOHTA

Shiatsussa, kuten akupunktiossakin, ihmistä tarkastellaan energeettisestä lähtökohdasta.

Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen (PKL) mukaan kaikkialla maailmankaikkeudessa on elämänenergiaa, joka on kehossakin liikkeelle paneva voima tehden ihmisen eläväksi.

Elämänvoiman perusominaisuuksiin kuuluu, että se liikkuu, virtaa koko ajan. Ihmisessä tämä virtaus keskittyy energiakanaviin eli meridiaaneihin ja on helpoimmin tavoitettavissa akupunktiopisteissä.

 

SHIATSU

Shiatsu tarkoittaa peukalo (shi) painallusta (atsu). Peukalon, muiden sormien ja kämmenen lisäksi shiatsuhoitaja käyttää tarpeen mukaan myös käsivarsiaan, kyynärpäitään, polviaan ja jalkateriään. Hoito tapahtuu lattialla pehmustetulla hoitoalustalla ja se suoritetaan vaatteiden läpi.

Meridiaanien ja akupisteiden käsittelyn lisäksi hoidossa käytetään tarvittaessa myös mm. hauteita, kuivakuppausta, korvasiemeniä, venytyksiä ja moksakäsittelyä (akupisteiden lämmittäminen).

Shiatsu tasapainottaa niin kehoa kuin mieltäkin.

 

PERUSTEET

Meridiaanit ja lukuisat muut kehon sisä- ja ulkopuolella virtaavat kanavat muodostavat vuorovaikutteisen energiaverkoston, joka ravitsee ja ylläpitää kaikkia elintoimintoja.

Energian vapaa ja riittävä virtaus on terveyden ja elinvoiman ehto. Häiriöt ja tukokset meridiaaneilla puolestaan ilmenevät erilaisina akuutteina ja kroonisina oireina kehossa sekä mielen alueella.

Shiatsu tukee ja vahvistaa meissä jokaisessa olevaa luontaista pyrkimystä fyysiseen ja henkiseen tasapainoon.

 

HISTORIAA

Shiatsu on samaa sukua kuin akupunktio ja osa Perinteistä Kiinalaista Lääketiedettä, jonka juuret ulottuvat vähintään 3500 vuoden päähän.

Shiatsu on 1800-luvun loppupuolella kehitetty japanilainen versio kiinalaisesta neulahoidosta ja nykyään on olemassa erilaisia shiatsun tyylilajeja, joilla hoidetaan fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja. Sillä pyritään terveyden parantamiseen ja ylläpitämiseen, sairauksien hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn, jolloin pyritään vaikuttamaan kehon energeettisiin häiriöihin jo ennen itse sairauden puhkeamista.

 

   Takaisin edelliselle sivulle