NATUROPATIA

Naturopatia on monipuolinen hoitomuoto, jonka keskeisimpiä menetelmiä ovat ravintoterapia, paasto- ja puhdistushoidot, hivenravintotäydennykset, yrttiterapia ja luontaistuotteet. Se perustuu kehon omien luontaisten paranemisprosessien aktivoimiseen ja immuunipuolustuksen tukemiseen.

 Terveyden alkukartoituksen jälkeen yksilöllisesti suunnitellun hoidon tarkoituksena on korjata ravitsemusvirheet ja muut elimistöä rasittavat tekijät. Naturopaattinen ravintoterapia lisää asiakkaan ymmärrystä ravinnon terveyttä ylläpitävistä voimista.

 Terapiassa erityispaino on suoliston kunnolla, joka on ihmisen perusterveyden kannalta oleellinen peruspilari.

 TERVEYS

Nykypäivän yleinen terveystila on naturopaattisesti katsottuna hälyttävä. Ravintoperäiset sairaudet kuten ylipaino, diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, suolistohäiriöt sekä tulehduskierteet ovat nykyisin yleisiä.

 Nykyiset ruokailutottumukset kuten ravinnon laatu ja koostumus ovat sairauksien kehittymisen kannalta oleellisia tekijöitä. Myös aliravitsemus ravinnon runsauden keskellä on yleistä.  Monet länsimaalaiset elintasosairaudet alkavat kehittyä jo lapsuusiän ravintotottumusten pohjalta.  Suomalaiset lapset johtavat lapsuusiän sokeritautitilastoja maailmassa, sen syntymekanismia ei vielä tunneta.

 Elinvoimaa lisäävä ravitsemus on yksinkertaista ja helppo valmistaa, naturopatia antaa siihen avaimet.

 RAVINTO

"Ruoka olkoon lääkkeesi" oli Hippokrateen, lääketieteen isän kuuluisa lausahdus aikoinaan. Ravinto on kokenut suuren muutoksen teollistumisen myötä; nykypäivän raffinoitu, jalostettu ruoka on köyhtynyt laadultaan. Yltäkylläisyys vailla tietoa ja ymmärrystä ei tuo terveyttä mukanaan. Määrä ei korvaa laatua.

 Naturopaattinen hoito vaatii asiakkaalta sitoutumista omaan hoitoonsa, sillä tieto paperilla ei vielä riitä asiakasta tervehdyttämään. Siksi henkilökohtaiset tavoitteet ja ohjelmat ovat tärkeitä.

 Ennaltaehkäisevästi naturopatialla voidaan vaikuttaa myös ns. ravintoperäisten perinnöllisten sairauksien puhkeamiseen.

HISTORIAA

Naturopatia on luonnonhoitoihin kuuluva terapiamuoto, jonka ovat alun perin kehittäneet ravintoon ja luontaishoitoihin perehtyneet lääkärit, eivät maallikkoparantajat. Ravinto- ja yrttiterapia eli naturopatia on yksi vanhimpia ja yleisimpiä hoitomuotoja maailmalla.

 Erityisen arvostettu naturopatia on USA:ssa ja Kanadassa, joissa naturopaattien koulutusta on ollut yli 100 vuoden ajan, Suomessa sitä on järjestetty viimeiset 15 vuotta. Alan tutkimus on valtaisaa ja kehittyminen nopeaa.

 Naturopaattinen koulutus on monipuolista ja vaativaa käsittäen biokemian, kemian, luontaislääketieteellisen ravinto-opin, hivenravintoterapian, paasto- ja puhdistusterapian, luontaistuotteiden ja fytoterapian opinnot.

Takaisin edelliselle sivulle