TAIVAAN KAARTA KANTAMASSA

Indonesialaiset soittimet ja suomalainen kulttuuri kohtaavat

 

 

Indonesialaiset soittimet ja suomalainen kulttuuri kohtaavat

Keijo Puumalaisen sävellyksessä  Taivaan kaarta kantamassa.

 Äänitteen julkistamiskonsertti oli Keravan seurakuntasalissa 2.8.2006

 Suomen Kansallisoopperan orkesterin lyömäsoittaja Keijo Puumalainen sävelsi teoksen Taivaan kaarta kantamassa alun perin vuonna 1995 Tanssiteatteri Kaien ja sen koreografin Anne Jouhtisen samannimistä tanssiteosta varten. Musiikista on syntynyt vuosien 2002-2006 aikana Puumalaisen omakustanteena äänite Taivaan kaarta kantamassa. Äänitteellä esiintyvät säveltäjä itse ja Sanna Kurki-Suonio (laulu) sekä myös  Kamariyhtye Sammal, jonka jäsenet ovat Kim Mansnerus (kitara), Tarja Hakonen (tuuba), Juhani Komulainen (pasuuna), Markku Luuppala (bassoklarinetti), Juhani Hapuli (koskettimet ja tar-rumpu), Roosa Puumalainen (laulu), Elina Rytkönen (laulu) sekä Petteri Laukkanen (äänimaisemat). Petteri Laukkanen on myös tuottanut äänitteen yhteistyössä säveltäjän kanssa.

 Puumalaisen ”Musiikkimatka kiviseen suomalaiseen luontoon” syntyi täysin toisenlaisen kulttuurimaiseman innoittamana kaukana Balin Gianyraran kylässä, josta hän lomamatkallaan vuonna 1988 kuljetti kotimaahan kaiken kaikkiaan yli 40 kiloa erilaisia gamelan-soittimia. ”Indonesialaisten gamelan-soittimien ja suomalaisen luontokuvan yhdistäminen on leikkisä oodi kaikille maailman kivitarhoille”, kertoo myös kivipuutarhojen rakentamisesta innostunut säveltäjä. Taivaan kaarta kantamassa on noin 50 minuuttia pitkä rauhallinen ja minimalistinen teos, joka on pääosin sävelletty metallilyömäsoittimille.

 Keijo Puumalainen on ollut Suomen Kansallisoopperan orkesterin lyömäsoittaja vuodesta 1978 lähtien. Vuonna 1989 hän perusti TomTom-duon yhdessä Kansallisoopperan kontrabasisti Juha Pesosen kanssa. Puumalainen on säveltänyt mm. TomTom-duolle ja Tanssiorkesteri Koivulle. Lisäksi hän on keskittynyt lasten musiikkiprojekteihin, musiikkisatuihin sekä epätavanomaisempiin soitinkokoonpanoihin kuten sävellystöihin vaskille ja lyömäsoittimille.

Halutessasi ostaa levyn (hinta 15€ + postikulut), kysy sitä osoitteesta: 

rytmirinki@virma.net tai rumpali.puumalainen@saunalahti.fi 

Takaisin edelliselle sivulle