Tanssiteatteri KAIEN 20-vuotisjuhlassa esitetty "Puhut minulle hiljaisin sanoin" oli mielenkiintoinen sukellus myyttiseen, ikiaikaiseen maailmankuvaan tanssin, runon ja musiikin välityksellä. Tämä visuaalinen näyttämöteos sai inspiraationsa luonnosta ja ihmisen ympärillä olevasta luomakunnasta. "Puhut minulle hiljaisin sanoin" on matka ihmisyyteen ja sen henkiseen ulottuvuuteen; yhteyteemme Maan, Veden, Ilman ja Tulen kanssa.

 "Tuuli pyörii ympärilläni, se etsii tietä sieluuni. Pyörteillään se hyväilee jokaista ihosoluani, tunnustellen ihmisen tuntua. Kuin vanha ystävä se muistuttaa minua jostain…"

Tanssija-koreografi Anne Jouhtiselle metsät, maat ja mannut ovat olleet voimanlähde ja suuri rakkaus läpi elämän. Luonto näkyvine ja näkymättömine olemuspuolineen on ollut innoittajana lukemattomien tanssiteosten, runojen ja lasten satujen syntymisessä. "Puhut minulle hiljaisin sanoin" on Jouhtisen ylistys pyhälle luonnolle, elämälle ja ihmisen sisäiselle kauneudelle. Se on rukous hiljaisuudelle ja sydämen rauhalle.

 Jouhtisen lisäksi lavalla esiintyvät Jorma Kaatrasalo (lausunta), Keijo Puumalainen (lyömäsoittimet) ja Roosa Puumalainen (kelttiharppu). Työryhmään kuuluvat myös visuaalisuudesta vastaavat Jussi Kaatrasalo (valot) ja Mikko Pietilä (graafinen ilme & projisoinnit). Terhi Ruoko valmistaa puvustuksen, Minna Harsunen maskeerauksen ja Esko Sointeen vastuualueena on ääni. Useimmat työryhmän jäsenet ovat tuttuja vuonna 2004 Kerava-salissa nähdystä KS5 Dance Show´sta.  

takaisin edelliselle sivulle