REIKI

Reiki on kokonaisvaltainen ja ikivanha energiahoitomuoto, jonka avulla kaikissa ja kaikkialla virtaava Ki-energia aktivoituu ja antaa lisävoimaa. Kehon ja mielen omissa paranemis- ja eheytymisprosesseissa Reikistä saadaan apua.  

Reikihoidossa energia virtaa hoitajan käsien kautta hoidettavaan, hoitaja toimii energian ”kanavana”. Hoitaja ei menetä omaa energiaansa ollessaan kanavana, pikemminkin hän saa siinä samalla energiaa itselleen. Energia menee juuri sinne missä sitä eniten tarvitaan. Kaikissa meissä virtaa energia ja kaikilla on kyky virrattaa eli kanavoida energiaa, usein energiakanavat ovat tukossa omien ongelmiemme vuoksi. Reiki avaa solmuja ja energia pääsee taas virtaamaan. 

OPETTAJA-OPPILAS – KETJU

Japanilainen tohtori Mikao Usuin jäljitti ja elvytti reikin perinteen 1800-luvun lopulla. Hänen oppilaansa tohtori Chujiro Hayashi vihki havaijilaisen Hawayo Takatan reikimasteriksi, joka vei reikin USA:han ja Kanadaan. Rouva Takatan kanadalainen oppilas Wanja Twan toi reikin Suomeen vuonna 1985. Twan koulutti ja vihki 11.9.1986 ensimmäisen suomalaisen reikimasterin, nyt jo edesmenneen Aila Norlamon. Jyrki Kiviaho on Ailan oppilas ja hän on toiminut reikikouluttajana vuodesta 1988.  

Meidän Reiki-linjamme on:                         

Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Wanja Twan, Aila Norlamo, Jyrki Kiviaho

Wanja Twan käy edelleen Suomessa, viimeksi hän vieraili Reiki-päivillä kesäkuussa 2006. Taas kerran hän näytti miten Hawayo Takata on hänelle hoidon opettanut. Irma Gustafsson oli myös Wanja mukana tapaamassa reikiläisiä.   

Opettajamme Jyrki Kiviaho on tehnyt reikihoitoja ja opettanut reikiä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on myös Mikao Usuin Reiki Ry:n puheenjohtaja.

Reikiopetuksessamme noudatamme ns. läntisen linjan eli oman linjamme mukaista opetusta. Opetukseen kuuluu kolme eri tasoa, Reiki 1 -kurssilla opetetaan kontaktihoito, Reiki 2-kurssilla opetetaan "kaukohoito", molemmat kurssit kestävät kaksi päivää. Reiki 3 -kurssi on henkilökohtaista opetusta ja se tähtää siihen, että oppilaasta tulee reikiopettaja. Opettajaksi ryhtyminen on ole pakollista, 3-kurssi voi olla myös matka itseensä. Reiki 3-opetuksen kestoa ei ole etukäteen määritelty.

Vihkimyksiä tai "virityksiä" on 1-kurssilla kaksi erilaista, 2-kurssilla on yksi  ja kolmoskurssilla yksi. 

Wanja Twan, Hawayo Takatan oppilas, on Suomessa käydessään aina korostanut Reikin yksinkertaisuutta. Reiki ei sisällä mitään mystiikkaa, siinä ei tarvita mitään rekvisiittaa, ei hoidossa eikä kurssilla. 

HOITAJA HOITAA, LUONTO PARANTAA

Reiki kuuluu kaikille ja kaikki voivat sen oppia. Reikin voi hyvin yhdistää muuhun hoitotyöhön. Reikihoitajat ovat nimenomaan hoitajia, eivät parantajia. Jokainen voi olla vain oman itsensä parantaja ja sitäkin vain luonnon tuella.

 

 

MARJA KIVIAHON KIRJOITUKSIA

Reikistä ja keskusteluista Wanja Twan'in kanssa. Kirjoitukset ovat otteita Reiki-lehdessä julkaistuista jutuista. Kirjoituksiin on tekijänoikeus Marja Kiviaholla ja niiden lainaaminen osittainkin on kielletty ilman tekijänoikeuden omistajan suostumusta. Marja Kiviaho on antanut meille luvan käyttää kirjoituksiaan kotisivuillamme.

"OIKEAOPPISTA" TAI "ALKUPERÄISTÄ" REIKIÄ:

TERVEISIÄ WANJA TWAN´ILTA KANADASTA

WANJA kävi kouluttamassa Reikimastereita

WANJA TWAN REIKIPÄIVILLÄ

Takaisin edelliselle sivulle